Highbury

This project consisted of a side return extension at ground floor level in line with the rear facade of one neighbour, a first floor extension to reinstate the gable end created by a common facade with the opposite neighbour, and a second floor Permitted Development roof addition mirroring the building opposite.

One of the main challenges of the project was that the client's neighbour had already begun his own rear extension at the time of our engagement, and the client had agreed to the original party wall notices. Our subsequent design required extensive party wall re-negotiations resulting in an agreement to share a common gutter running along the new party wall, and the incorporation of specialist brick work to one side only.

The ground floor extension had been envisaged as an insertion of glass and timber between the brick elements of the existing building fabric, the new party wall and the new external terraces. The materials employed were chosen for their warmth: black walnut custom made kitchen units, reclaimed tropical hardwood parquet flooring, oak sliding doors.

Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury
Highbury