Dartmouth Park - Pardon Chambers Architects
Landing with window and pair of chairs
Rear view of ground floor of house with view of sliding doors

Dartmouth Park

Residential
Stairs from open plan living ground floor

Dartmouth Park Road is a whole house end of terrace refurbishment in a conservation area. A garden level extension added a new open plan kitchen, dining and living space with the newly added elements carefully conceived to sit harmoniously alongside existing details, always sensitively respecting the original period without resorting to pastiche.

The oak kitchen units and the new staircase were bespoke elements also designed by PCA to blend seamlessly with the architectural elements of the project.

"Rather than simply refurbish our house, Roman created a series of solutions that have transformed it. His brief was to improve the connection between the interior and the garden, and the end result has surpassed our expectations.

The ensuing quality of light and the views outside provide a dynamic link when moving throughout the building. The plan we eventually finalised has improved flow, and given the house a relaxed yet considered vibe which feels calm and uplifting. Roman’s meticulous attention to detail - particularly in resolving junctions between materials and levels - combined with serious rigour on site, have resulted in a beautiful and intelligently resolved space."
MT, Dartmouth Park